InCliMa.gr • Indoor Climate Management | Θέρμανση • Κλιματισμός • Ηλιακά Συστήματα | Μελέτη • Επίβλεψη • Εγκατάσταση • Συντήρηση

24/7 Υποστήριξη

Άμεση Ανταπόκριση

Μελέτη - Επίβλεψη

Ενεργειακών Έργων

Καλέστε τώρα 694 468 9736

Τεχνική Συμβουλευτική Υποστήριξη

Εγκατάσταση – Συντήρηση Κλιματιστικού

Εγκατάσταση - Συντήρηση Κλιματιστικού (A/C)

Κουραστήκατε από την εφίδρωση κάθε καλοκαίρι; Μάθετε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, με μια περισσότερο ενεργειακά αποδοτική μονάδα κλιματισμού. Εμπιστευτείτε έναν ειδικό της InClima και ξεγνοιάστε!

Heating Services

Τι περιλαμβάνει η συντήρηση του κλιματιστικού.

Η συντήρηση ενός κλιματιστικού περιλαμβάνει δύο στάδια. Το πρώτο σχετίζεται με την απομάκρυνση από το κλιματιστικό όλωv των βλαβερών για τον άνθρωπο. Το δεύτερο στάδιο αφορά την εξασφάλιση της λειτουργίας του κλιματιστικού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Κατά το πρώτο στάδιο, γνωστό και ως χημικός καθαρισμός, απομακρύνονται ρυπογόνος ουσίες όπως σκόνη, καπνός και μικροβιακοί οργανισμοί όπως ο στρεπτόκοκκος, από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, η οποία είναι υπεύθυνη για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, πραγματοποιείται μηχανικός καθαρισμός με ειδικές βούρτσες και κατόπιν γίνεται ψεκασμός με ειδικά πιστοποιημένα χημικά καθαρισμού για κλιματιστικές μονάδες. Αφού το χημικό καθαρισμού αφεθεί 15 λεπτά να δράσει, ξεπλένεται με νερό. Με τον τρόπο αυτό γίνεται καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας και οι ρύποι καταλήγουν στο σωληνάκι απορροής του κλιματιστικού.

Κατά το δεύτερο στάδιο, γίνεται έλεγχος της αποδοτικής λειτουργίας του κλιματιστικού. Αρχικά πραγματοποιείται καθαρισμός του εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας, ώστε η μεταφορά θερμότητας να γίνεται ανεμπόδιστα από το ψυκτικό υγρό στον αέρα ή και αντίστροφα αναλόγως με το αν έχουμε θερινή ή χειμερινή λειτουργία. Στη συνέχεια γίνεται έλεγχος της επάρκειας ψυκτικού μέσου (freon). Ο έλεγχος γίνεται με μετρήσεις θερμοκρασιών, πιέσεων και αν χρειαστεί εντάσεως ηλεκτρικού ρεύματος. Αν απαιτηθεί, γίνεται συμπλήρωση με ψυκτικό υγρό (freon) με βάση τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι μια κλιματιστική μονάδα μπορεί να δουλεύει ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ σωστά, ακόμα και αν έχει χάσει 30% του ψυκτικού υγρού. Υπάρχει όμως καταπόνηση του συμπιεστή που οδηγεί σε πρόωρη φθορά του. Επιπλέον υπάρχει αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Στη συνέχεια ελέγχεται η λειτουργία των ανεμιστήρων καθώς και των αυτοματισμών.

Η παραπάνω διαδικασία πιθανόν να διαφοροποιείται ανάλογα με τον τύπο του κλιματιστικού μηχανήματος.

Σε περιπτώσεις πολύ ρυπαρών στοιχείων, επειδή π.χ. δεν έχει γίνει συντήρηση για χρόνια ή ο χώρος έχει πολλά αιωρούμενα σωματίδια (κομμωτήρια, χώροι καπνιζόντων κ.α.), συστήνεται η υπηρεσία Deep Clean. Με τη χρήση του φορητού πιεστικού της Bosch EasyAquatak 100 και πίεση ψεκασμού έως 100 bar, αφαιρείται κάθε ρύπο από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Το πιστοποιημένο χημικό καθαρισμού φτάνει με αυτόν τον τρόπο ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία όπως το πίσω μέρος του στοιχείου-εναλλάκτη και τον ανεμιστήρα. Λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας και κάλυψης ώστε να μην μεταφερθούν οι ρύποι στον χώρο που λειτουργεί το κλιματιστικό. Το DeepClean είναι μια υπηρεσία που προτείνεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και έχει άμεσα ορατό αποτέλεσμα, το οποίο διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι ο απλός καθαρισμός των φίλτρων αέρα της εσωτερικής μονάδας δεν θεωρείται ετήσια γενική συντήρηση κλιματιστικού.

Η συντήρηση του κλιματιστικού μηχανήματος είναι απαραίτητη για τους ακόλουθους λόγους:

Bosch EasyAquatak 100

  • Για την Υγεία σας, γιατί στο κλιματιστικό μαζεύονται μύκητες μικρόβια και διάφοροι μικροοργανισμοί οι οποίοι είναι βλαβεροί για την υγεία μας , καθώς και οσμές και μούχλα και για το πιο επικίνδυνο μικρόβιο της νόσου τον κλιματιστικών (Legionella Pneumonia)
  • Για την οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενεργείας, αφού ένα καλοσυντηρημένο κλιματιστικό λειτουργεί πιο «ξεκούραστα»
  • Για να έχουμε τη μέγιστη απόδοση σε ψύξη και θέρμανση
  • Για να επιτύχουμε τη μέγιστη διάρκεια ζωής της μονάδας.
  • Για να γλιτώσετε τις βλάβες και ειδικά την πιο ακατάλληλη στιγμή, δηλαδή σε καύσωνα ή σε παγετό
  • Γιατί το κόστος επισκευής ενός συμπιεστή (που καίγεται όταν υπερλειτουργεί λόγω έλλειψης ψυκτικών υγρών ή βρώμικο στοιχείο) κοστίζει σχεδόν όσο η μισή συσκευή.

Τηλεφωνήστε μας ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.